Mortgage News

Apa definisi Kontribusi Pihak Tertarik?

Kontribusi Partai Kepentingan (IPC) nuduhake pembayaran dening Pihak Kepentingan, utawa kombinasi pihak, menyang biaya asale Peminjam, biaya penutupan liyane lan titik diskon.Kontribusi pihak sing kasengsem yaiku biaya sing biasane dadi tanggung jawab panuku properti sing dibayar langsung utawa ora langsung dening wong liya sing duwe kepentingan finansial, utawa bisa mengaruhi syarat lan adol utawa transfer, properti kasebut.

Sapa sing dianggep minangka pihak sing kasengsem?

Penjual properti;Pembina / pangembang;Agen real estate utawa makelar;Afiliasi sing bisa entuk manfaat saka adol properti kasebut kanthi rega tuku sing luwih dhuwur.

Pemberi pinjaman utawa majikan saka panuku ora dianggep minangka pihak sing kasengsem ing transaksi kasebut kajaba dheweke uga dadi penjual properti utawa pihak liyane sing kasengsem.

Apa watesan maksimal kontribusi pihak sing kasengsem?

IPC sing ngluwihi watesan kasebut dianggep minangka konsesi dodolan.Rega dodolan properti kudu disetel mudhun kanggo nggambarake jumlah kontribusi sing ngluwihi maksimal, lan rasio LTV / CLTV maksimal kudu diwilang maneh nggunakake rega dodolan sing suda utawa nilai sing ditaksir.

 

Tipe Occupancy Rasio LTV/CLTV Nilai paling dhuwur saham IPC
Papan panggonan utama utawa omah kapindho Luwih saka 90% 3%
75,01% – 90% 6%
75% utawa kurang 9%
Properti investasi

Kabeh rasio CLTV

2%

Tuladhane

Tuku $250,000 kanthi Pinjaman $150,000 bakal dadi Rasio Loan to Value (LTV) 60%.
Ing 60% IPC maksimum bakal dadi 9% saka rega tuku, $22,500, utawa biaya nutup, endi wae sing kurang.

Yen IPC, dadi saka bakul utawa Realtor, dadi $25.000 kredit bakal ngluwihi watesan IPC.Dadi, keluwihan $2,500 bakal dadi konsesi dodolan.Rega tuku bakal dianggep minangka $247,500 ($250,000- $2,500) lan asil LTV bakal dadi 60,61%.Owah-owahan ing LTV iki bisa mengaruhi syarat silihan ing sawetara kasus, nanging ora bakal nyebabake sampeyan tuku asuransi hipotek.


Wektu kirim: Jan-21-2022